(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
MOŘE - OSTROV- PLÁŽ
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, višňový gel, pařížský krém, banány, máslovo-pudinkový (vanilkový) krém, potah-marcipán, dekorace-smartflex velvet pomeranč, písek-třtinový cukr, piping gel ( lepidlo na dekorace), gelové barvy, prachové perleťové barvičky a neúnavné ručičky. Váha 5 kg, průměr 28 cm.
Postup přípravy
Dort jsem dělala tatínkovi k narozeninám postupně 3 večery. Vyřádila jsem se hlavně na dekoracích.
1 večer jsem si obarvila dekorační hmotu ( cca 15 různých odstínů ) - používám gelové barvy.
2 večer upekla dva korpusy a vykrajovala, vypichovala a modelovala dekorace na dort.
3 večer obarvila potahovou hmotu ( 2 barvy - pláž, moře ), uvařila pudink a po vychladnutí našlehala s máslem krém pod potahovku, pařížský krém jsem koupila již hotový. Prokrojila korpusy a promazala jednu vrstvu gelem, druhou pař. krémem a proložila banány, třetí opět krémem a čtvrtou ( to byl již pouze jednou proříznutý ostrov ) opět višňovým gelem. Poté jsem potřela celý dort máslovo-pud. krémem a dala chladit do lednice. A pak další hodiny dobarvování a tónování mušliček a vodních rostlinek ( prachové barvy ), potažení dortu a lepení hotové "fauny a flóry" na dort. Nakonec zapíchnutí palmy a zasypání pláže pískem ( hnědý cukr fixovaný lepidlem) a uuuuufff HOTOVO - živit bych se tím tedy nemohla, ale baví mě to..
Na mušle a ryby jsem použila formičky, ostatní vykrajovala a dolaďovala nebo vytvářela sama. Lépe je připravit si dekorace ne jeden den před použitím, ale raději alespoň dva , aby stačily dostatečně vytvrdnout. Palma je navlečena na drátku, který je ve spodní části omotaný okolo špejle která byla zapíchnuta do dortu. Neboli co je venku ( celá palma ) je na drátku, schovaný zbytek je špejle.
1 večer jsem si obarvila dekorační hmotu ( cca 15 různých odstínů ) - používám gelové barvy.
2 večer upekla dva korpusy a vykrajovala, vypichovala a modelovala dekorace na dort.
3 večer obarvila potahovou hmotu ( 2 barvy - pláž, moře ), uvařila pudink a po vychladnutí našlehala s máslem krém pod potahovku, pařížský krém jsem koupila již hotový. Prokrojila korpusy a promazala jednu vrstvu gelem, druhou pař. krémem a proložila banány, třetí opět krémem a čtvrtou ( to byl již pouze jednou proříznutý ostrov ) opět višňovým gelem. Poté jsem potřela celý dort máslovo-pud. krémem a dala chladit do lednice. A pak další hodiny dobarvování a tónování mušliček a vodních rostlinek ( prachové barvy ), potažení dortu a lepení hotové "fauny a flóry" na dort. Nakonec zapíchnutí palmy a zasypání pláže pískem ( hnědý cukr fixovaný lepidlem) a uuuuufff HOTOVO - živit bych se tím tedy nemohla, ale baví mě to..
Na mušle a ryby jsem použila formičky, ostatní vykrajovala a dolaďovala nebo vytvářela sama. Lépe je připravit si dekorace ne jeden den před použitím, ale raději alespoň dva , aby stačily dostatečně vytvrdnout. Palma je navlečena na drátku, který je ve spodní části omotaný okolo špejle která byla zapíchnuta do dortu. Neboli co je venku ( celá palma ) je na drátku, schovaný zbytek je špejle.
boční pohled
pláž s perlorodkou
přední pohled
druhý boční pohled
zadní pohled
a horní
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vsejeobsazeno
(upraveno)
25. 11. 2013, 11:02
Úchvatný . Tolik práce , ale vyplatlo se. Určitě se líbil.
bazarekBABYBOOM
(upraveno)
28. 11. 2013, 2:38
@vsejeobsazeno
Moc děkuji. Líbil se, ale živit bych se tím opravdu nemohla